La nit de Reis és, per sobre de qualsevol altra cosa, nit d'il·lusió. Il·lusió per als nens però també per als més grans nostàlgics. Una tradició entranyable que s'imposa any rere any i la converteix en una nit màgica i espectacular. D'Orient a Occident. De la dreta política a l'esquerra alternativa. Només fa falta veure com les dues alcaldesses de Barcelona i Madrid, Ada Colau i Manuela Carmena, han insuflat glamur a unes cavalcades que en el primer any de mandat van ser anodina per a la primera i polèmica per a la segona. Aquest 2017 no hi ha faltat de res.

Una nit d'il·lusió per a l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, que va poder respirar tranquil·la després de 48 hores d'una tempesta mediàtica injustificada per la distribució de fanalets amb l'estelada en la cavalcada de Reis. No és notícia, però que sàpiguen els escèptics que els nens de la capital d'Osona se'n van anar a dormir amb la mateixa il·lusió que els de la resta del planeta. Com deia Marta Rovira, que sempre que pot exerceix de vigatana, la cavalcada sempre s'ha fet igual, amb llibertat, pau i tranquil·litat.

Nit d'il·lusió també per a Federico Trillo, exministre de Defensa amb José María Aznar, que després dels quatre anys d'ambaixador a Londres sense conèixer l'idioma serà cessat en les properes setmanes després que el Consell d'Estat fes públic la responsabilitat del Ministeri en l'accident del Iak-42. Però Trillo no té per què preocupar-se, ja que el seu futur es ressituarà com a lletrat major al Consell d'Estat. Sí, no és un error: anirà a l'organisme que ha propiciat el seu cessament. Coses d'Espanya.

Nit d'il·lusió per a Carles Puigdemont que ahir va expressar de nou en veu alta, i per la ràdio, l'esperança que aquest any sigui possible el referèndum que reclama per a Catalunya i que això li permeti complir amb l'encàrrec amb què va assumir la presidència de la Generalitat. I una vegada celebrat el referèndum, poder tornar a Girona amb el deure complert i com a expresident.

Somnis i il·lusions. Llàstima que l'endemà no tothom troba el regal que havia demanat.