La mort ocupa els primers titulars d'aquest jove 2017. Una quarantena de persones assassinades després d'un atac terrorista en una discoteca d'Istanbul en què se celebrava una festa de Cap d'Any. Un reduït grup d'atacants, segons algunes fonts disfressats de Pare Noel, haurien obert foc en una luxosa sala de festes freqüentada per personatges de les revistes turques i per estrangers.

A Madrid, un jove amb una ordre d'allunyament des del mes de novembre passat va assassinar la nit de Cap d'Any una dona al domicili de la parella. La xacra de la violència masclista que l'any passat va segar la vida de 50 dones ha esperat molt poques hores per inaugurar la llista del 2017. De nou es posa de manifest la insuficiència legal per reduir el gran mal de la societat actual: garantir la vida de les dones que són perseguides moltes vegades pels seus assassins davant una impunitat generalitzada.

Notícies que ens esglaiaven el 2016 tornen a saltar als titulars només començar el 2017. L'any nou arrossega xacres ja conegudes i la treva que ha ofert el canvi de dígit ha estat, més que breu, inexistent. La dura realitat s'imposa indiferent a celebracions i ens brinda una primera lliçó: els riscos del 2016 es mantenen intactes i abaixar la guàrdia és un luxe que no ens podem permetre davant dels desafiaments d'un món que ens posa cada dia a prova. Sigui a milers de quilòmetres o rere una porta de l'escala de veïns.