L'aeroport de Barcelona-el Prat (Baix Llobregat) va pujar l'any passat dues posicions, fins al dissetè lloc, a la llista dels principals aeroports del món per tràfic de passatgers internacionals, mentre que l'Adolfo Suárez Madrid-Barajas va baixar del catorzè al quinzè lloc.

Amb gairebé 36,1 milions de viatgers internacionals, un 6,8 % més que el 2015, l'aeroport madrileny va cedir la seva posició al de Kuala Lumpur, que també va baixar un esglaó en el rànquing, amb prop de 37 milions de passatgers internacionals, un 7,3 % més.

El de Barcelona-el Prat es va avançar el 2016 als de Tòquio, divuitè, i Nova York (JFK), dinovè, amb 32,3 milions de passatgers internacionals, un 11,1 % més, segons dades de l'Associació Internacional d'Aeroports (ACI).

La llista l'encapçala l'aeroport de Dubai, que va mantenir el 2016 la seva primera posició, amb 83,1 milions de passatgers internacionals, un 7,3 % més, seguit del londinenc de Heathrow, que, amb 71 milions, un 1,7 % més, va continuar segon.

En tercer lloc, continua el de Hong Kong, amb 70,1 milions de viatgers internacionals, un 3 % més, mentre que en les dues posicions següents, el d'Amsterdam va rellevar el de Charles de Gaulle (París) del quart lloc en la classificació, amb 63,5 milions de viatgers internacionals, un 9,1 % més, després que el parisenc es mantingués amb la xifra de 60,4 milions.

Segons l'ACI, Amsterdam-Schiphol va guanyar trànsit el 2016, a causa de l'impacte dels atacs terroristes a d'altres aeroports pròxims i gràcies a la seva ubicació estratègica tant per a connexions continentals com intercontinental. L'aeroport actualment ofereix més de 320 connexions de vols a aeroports en uns 98 països.

Entre els vint principals aeroports del món per trànsit de viatgers en general (tant internacionals com nacionals), on manté la primera posició el nord-americà d'Atlanta, amb 104,2 milions de clients (un 2,6 % més), no figura cap instal·lació espanyola.