Pimec ha titllat de "discriminatori" l'acord elèctric entre el PP i el PNB i ha demanat als grups parlamentaris que sol·licitin la compareixença dels ministres d'Energia, Álvaro Nadal, i d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, perquè aclareixin aquesta situació.

A través d'un comunicat, la patronal ha lamentat "el joc polític per a l'aprovació dels pressupostos" i, sobretot, que "tornin a ser les pimes les afectades". Segons la patronal presidida per Josep González, amb una energia comparativament més alta, perdran competitivitat respecte a les indústries basques. En aquesta línia,Pimec ha donat suport a la carta que el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha remès al ministre d'Energia en què també denuncia que es pot generar una discriminació geogràfica.

La patronal ha detallat que l'eurodiputat Ramon Tremosa, en nom de Pimec, també ha denunciat davant la Comissió Europea aquesta "discriminació". Pimec defensa que els peatges elèctrics que paguen les pimes depenguin del nivell de tensió i de les seves pèrdues reals i que aquests s'equiparin als que abonen les empreses de dimensions similars dels països de la UE.