La companyia nòrdica d'aviació Norwegian deixarà d'operar el 28 d'octubre, al final de la temporada d'estiu, la ruta aèria Bilbao-Barcelona, segons ha informat a Efe el director de Relacions Institucionals i Màrqueting de la companyia, Alfons Claver.

La companyia noruega de baix cost va començar a operar aquesta ruta a Bilbao el 8 de juliol de l'any passat, amb la intenció de lluitar pels passatgers amb Vueling, que tenia el monopoli d'aquesta via. Norwegian ofereix actualment -i fins al 28 d'octubre- tres vols diaris a Barcelona, però Vueling, després de l'arribada de la noruega, va augmentar a nou vols diaris la seva oferta a Barcelona.

La implantació de la línia nòrdica ha tingut un fort impacte en els preus dels bitllets a la ciutat comtal, que estan molt barats, cosa que al seu torn ha provocat que els marges de rendibilitat de la línia siguin molt baixos i ha portat els noruecs a desistir.

Monopoli de Vueling

"Ningú no ens podrà dir que no hem tingut compromís amb Bilbao, perquè ho hem provat un any i quatre mesos", ha comentat Claver. De fet, el baix preu dels bitllets ha portat a que la línia de Barcelona sigui per primera vegada la que més usuaris mou en Loiu, superant la ruta de Madrid.

Ara, després de la sortida de Norwegian a final d'octubre, Vueling quedarà de nou des de novembre amb el monopoli de la ruta a la ciutat comtal.

La companyia noruega ofereix també des de Bilbao vols a l'illa canària de Tenerife i a la capital noruega, Oslo, aquest últim només a l'estiu.