D-LAB, el programa de transformació digital impulsat per MWCapital, ha seleccionat Irisbond (País Basc) i Wayfindr (Regne Unit) com els projectes guanyadors del primer repte basat en impulsar solucions mòbils i digitals que dotin de més qualitat de vida les persones amb discapacitat.

En concret, Irisbond és un sistema digital que permet controlar el cursor de l'ordinador a través del moviment ocular utilitzant un web estàndard amb l'objectiu de facilitar la comunicació a les persones amb paràlisi total. Per la seva banda, Wayfindr ha creat un sistema de navegació digital que funciona a través d'instruccions auditives orientades a persones amb visibilitat reduïda.

Els dos projectes han estat seleccionats entre més de 50 propostes, un 40% de les quals han estat internacionals i procedents de 14 països com els Estats Units, Israel, el Canadà i Eslovènia, entre d'altres.

El segon repte es basarà a transformar l'ús i la governança de les dades personals de salut i la seva convocatòria, que estarà oberta fins al 27 de juny, té l'objectiu d'impulsar solucions que permetin a l'usuari compartir i utilitzar les seves dades personals de salut per contribuir a avanços en investigació i a la sostenibilitat del sistema sanitari públic.