El preu del lloguer a Barcelona va créixer un 5,7 % en el mes d'octubre en comparació al mateix mes de l'any anterior malgrat la crisi política a Catalunya. Segons dades del portal immobiliari Habitaclia, els preus del lloguer van créixer durant aquest mes en tots els districtes menys en el de Nou Barris (-2,5 %), Gràcia (-0,5 %) i Eixample (-2,2 %), mentre que el més gran increment s'ha produït en Sant Martí, amb un 17,8 %.

A l'àrea metropolitana de Barcelona els lloguers es van incrementar encara més, ja que a l'Hospitalet de Llobregat van pujar un 13,7 %, a Badalona un 14,6 %, a Sant Cugat del Vallès un 13,4 %, a Castelldefels un 15,3 %, a Mataró un 25,8 %, a Sabadell un 11,9 % i a Terrassa, un 17,1 %.

El director general d'Habitaclia, Javier Llanas, ha explicat que l'"escalada dels preus del lloguer és generalitzada a Catalunya a causa de l'augment incessant de la demanda d'habitatges de lloguer, tant per part de particulars com d'inversors internacionals".

Afectació al mercat de compravenda

Tot i això, al mercat de la compravenda d'habitatge sí sembla haver influït la situació política a Catalunya.

La setmana passada la immobiliària Engel & Völkers va assegurar que la crisi política a Catalunya havia fet que les persones interessades a vendre un pis a Barcelona no exigeixin ara "un sobrepreu" al comprador, sinó que estiguin disposats a tancar la transacció a preus de mercat.

Segons l'esmentada immobiliària, la incertesa política a Catalunya pot fer que l'alça de preus del 22 % a les zones més demandades de Barcelona que s'estava registrant "pugui moderar-se fins al 4 %".