El cofundador de Wallapop, Miguel Vicente era un dels ponents en tecnologia i economia més esperats en la XXXII edició del Cercle d'Economia i la seva estrena ha anat lligada amb una referència cinematogràfica i una novetat empresarial. Inicialment, Vicente ha animat a emprendre i a innovar recordant una escena de la pel·lícula Matrix en la qual el seu protagonista Neo ha d'escollir entre la pastilla blava i la roja. La primera representa treballar en una multinacional amb una nòmina a final de mes i vacances pagades mentre que la segona és "no saber si la teva empresa seguirà existint després de 3 mesos."

Vicente que va escollir la pastilla vermella en deixar el seu càrrec directiu i endinsar-se a l'aventura de LetsBonus per després crear la innovadora empresa d'economia col·laborativa Wallapop ha anticipat que realitzarà "proves de monetització" en algunes ciutats amb l'objectiu de rendibilitzar el seu producte i oferir més visibilitat als usuaris que més paguin. Es tracta de la primera entrada d'ingressos de la companyia de vendes de segona mà entre particulars.

"Si vols vendre abans el teu producte, pagues una mica més perquè surti destacat a l'inventari de vendes de Wallapop", ha sintetitzat el cofundador de Wallapop.

Barcelona, centre de noves tecnologies

En la seva anàlisi de noves pautes de consum i innovació empresarial, Vicente ha remarcat el posicionament de Barcelona com a centre neuràlgic de negocis en noves tecnologies alhora que ha alertat del "dèficit de talent en equips tècnics" sorgit de la forta competència empresarial existent al sector. I és que malgrat el nivell d'atur a Espanya, el cofundador de Wallapop ha explicat que Barcelona s'ha vist pràcticament obligada a atreure talent estranger.

La causa no és cap altra que la divisió entre formació universitària i emprenedoria que limita la creació de projectes innovadors entre joves així com el gran volum de projectes en l'àmbit mobile. Una tasca pendent en capital humà que no ha impedit que Barcelona s'hagi convertit en un referent internacional en atracció de finançament estranger a l'espera que la regulació no només restringeixi sinó que impulsi la proliferació de les noves tecnologies a la capital catalana.