L'exministre, exconseller delegat d'OHL i expresident de Vueling, Josep Piqué, ha creat la societat Aviation Pasiphae, l'objecte social de la qual és la prestació de serveis tècnics de consultoria a empreses del sector de l'aviació, segons dades del Registre Mercantil. Piqué és un bon coneixedor del sector de l'aviació, no només per haver presidit Vueling entre 2007 i 2013, sinó també per haver realitzat càrrecs com el de ministre d'Indústria en la primera legislatura de José María Aznar o, des de 2012, el de conseller d'EADS, principal accionista de Airbus.

La nova societat té seu a Madrid i està especialitzada en la prestació de serveis tècnics de consultoria a empreses del sector de l'aviació i infraestructures i mobilitat, així com en l'eventual presa de participacions en empreses del sector aeri en general. Aviation Pasiphae està presidida per Piqué i compta com a consellers amb Carlos Marti Batera, Aitor Martín Sierra i Frank Poncet Oliver, que exerceix a més el càrrec de conseller delegat.

En el que va d'any, ja ha quedat inscrita en el Registre Mercantil la incorporació de Piqué a Seat i a la societat de banca d'inversió d'Alantra en Espanya, en ambdós casos en qualitat de conseller. En aquesta última societat exerceix també el càrrec de vicepresident o sènior advisor.

D'OHL a Seat

Piqué va deixar el juny de 2016 OHL, coincidint amb el relleu en la cúpula de la companyia controlada per Juan Miguel Villar Mir, menys de tres anys després del seu nomenament a finals de 2013 com a primer executiu del negoci constructor de la companyia. El seu fitxatge per Seat es va produir tan sols uns mesos després. El fabricant automobilístic el va incorporar al seu consell d'administració des de l'1 de gener d'aquest any com a conseller amb caràcter independent.

Piqué també presideix la nova comissió d'auditoria, compliment i bon govern (CACBG) de Seat, un òrgan responsable de supervisar la implantació i compliment de la política de transparència de la companyia.

L'exministre, nascut el 1955, és doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. També ha estat president de Ercros, ministre d'Afers Exteriors entre 2000 i 2002, i ministre de Ciència i Tecnologia entre 2002 i 2003.