L'empresa d'enginyeria tecnològica Idneo obrirà la seva nova seu central a Mollet del Vallès (Barcelona). Amb una inversió de 2 milions d'euros, es traslladarà de Viladecavalls (Vallès Occidental) a una planta de Ficosa que compta amb 10.000 metres quadrats al polígon industrial de Can Margarola de Mollet. Des d'allà donarà feina a 220 persones per realitzar les seves activitats principals de disseny, desenvolupament i producció de productes d'alt contingut tecnològic.  

En aquest sentit, el conseller delegat d'Idneo, Raúl Lucas, ha explicat que la companyia vol disposar d'un centre de "primer nivell" on hi hagi un "espai propi adaptat al R+D" per als sectors de l'automoció, la sanitat, l'Internet de les coses (Iot) i les solucions intel·ligents. Espais creatius de producció i disseny amb tecnologia d'avantguarda. Al més pur estil Silicon Valley on de fet, ja hi té oficines pròpies des de gener. Les obres han començat aquest mateix mes de juliol i es preveu que les noves instal·lacions estiguin "a ple rendiment" entre desembre i gener.  

Horitzó 2021

Les expectatives d'Idneo cotitzen a l'alça. Davant l'horitzó 2021, s'espera duplicar la facturació (de 40 a 75 milions) i superar els 500 treballadors. Tot plegat, gràcies a la ferma aposta de la companyia pel "creixement global" en terres nord-americanes. "L'obertura de la nova seu dóna inici a una nova era per a la companyia plena d'oportunitats de creixement, amb unes instal·lacions d'alt nivell que requereix una empresa tecnològica de referència", ha afegit.

Després d'un any treballant per "facilitar l'aterratge d'Idneo", l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha posat en valor el "petit clúster" del municipi format per Idneo, la farmacèutica Merck i la química Kao. Un trident d'empreses que posa de manifest "el salt de qualitat" de Mollet així com la seva aposta pel coneixement, la innovació, la recerca i les noves tecnologies. Així doncs, Monràs ha assegurat que el consistori seguirà impulsant la seva estratègia de creació d'una "economia més tangible" que generi ocupació de qualitat.  

Des de la seva creació al 2011, Idneo ha treballat per un total de 50 clients, consolidant grans comptes estratègics com HP, Sony, Grifols, Brembo o Panasonic, entre d'altres. Actualment, està treballant en el desenvolupament de solucions per a la mobilitat eficient i vehicles autònoms així com la transformació de l'automoció o les tecnologies de diagnòstic in vitro pel sector mèdic. Segons Lucas, "el model de negoci es fonamenta en realitzar fortes inversions en tecnologia i innovació amb l'objectiu de crear estàndards per oferir-los als clients i mantenir el seu lideratge tecnològic". Tota la cadena de producció amb un ampli know how. De Catalunya a Silicon Valley i viceversa.