És la recaptació més alta de la història que Hisenda ha fet mai a Catalunya i és una xifra rècord en la lluita contra el frau. Aquest 2016, el Ministeri de Cristóbal Montoro ha recaptat un total de 2.600 milions d'euros amb inspeccions, xifra que representa un 24% més que el 2015 -quan va recaptar un 7%-, xifra que contrasta amb el 5% de menys que ha reunit de la resta de l'Estat.

Així ho publiquen avui La Vanguardia El Periódico, que asseguren que la majoria dels ingressos provenen de societats amb seu a Catalunya, i és que Hisenda ha realitzat en els dos últims anys unes 600 inspeccions a professionals i 380 a societats i els seus socis amb l'objectiu de detectar les empreses que paguen menys pels seus impostos i aquest any també ha començat a controlar els contribuents que lloguen pisos amb diners negres a través de plataformes com Airbnb o de webs d'agències immobiliàries.

Segons les dades aportades, l'increment de la recaptació tindria el seu origen en un context de millora econòmica, però també perquè ara Hisenda se centra a Catalunya en investigar l'economia sumergida, així com inspeccions en el mercat del peix a Mercabarna, discoteques i altres sectors.