Gas Natural Fenosa negocia la venda del 20% del seu negoci de distribució de gas natural a Espanya sense que s'hagi pres, de moment, cap decisió definitiva. "Gas Natural Fenosa informa que està en fase de negociació d'una operació consistent en la venda d'una participació del 20% en la societat titular dels actius de distribució de gas natural a Espanya, sense que a la data el seu consell d'administració hagi pres una decisió de venda," s'ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

Segons va revelar aquest dilluns passat l'agència Bloomberg, després de citar fonts familiaritzades amb l'assumpte, el fons d'infraestructures d'Allianz ES es troba en converses amb l'energètica per adquirir una participació pròxima al 20% que la gasista ha posat en venda en el seu negoci de distribució.

No obstant això, les negociacions de l'entitat presidida per Isidre Fainé per a la venda d'aquesta participació en l'activitat de distribució de gas natural al país inclourien també a d'altres dos fons estrangers. Aquesta participació del 20% del negoci de la gasista estaria valorat en uns 1.500 milions d'euros i l'operació es troba molt avançada, podent tancar-se en les properes setmanes.

Totes les oportunitats

Al llarg dels últims mesos, la companyia havia reiterat que estava analitzant "totes l'oportunitats" que es podien presentar per a la seva xarxa de distribució de gas, dins de la revisió de la seva cartera d'actius, encara que no havia pres cap decisió sobre una possible venda d'una participació en aquest negoci.

No obstant això, la passada setmana en una conferència amb analistes per presentar els resultats del primer semestre, el conseller delegat de la companyia, Rafael Villaseca, va indicar que "ben aviat" es preveia prendre una decisió sobre aquest negoci.

Més operacions

Aquesta operació segueix així els passos d'altres d'aquest tipus tancades en els últims mesos al sector energètic. Així, el mes de març passat, EDP va vendre Naturgas, la seva filial de distribució de gas a Espanya, a un consorci format per Morgan Asset Management, Abu Dhabi Investment Council i Swiss Life Asset Managers per un valor de 2.591 milions d'euros.

A més, el mes de maig passat els fons de pensions europeus USS i ATP van assolir un acord per incrementar la seva participació en Redexis Gas, fins a assolir el 49,9%.

A Espanya, Gas Natural Fenosa és responsable d'una xarxa de distribució de gas de més de 44.000 quilòmetres i a la que estan connectats més de 5,2 milions de consumidors.