Gas Natural Fenosa Renovables (GNFR) s'ha adjudicat 667 Mw de potència eòlica en la subhasta del Ministeri d'Energia, el que suposa el 22% dels prop de 3.000 Mw col·locats entre els diferents operadors que han participat en la subhasta. La gasista catalana presidida per Isidre Fainé preveu que la construcció d'aquestes plantes eòliques per cobrir aquesta generació elèctrica de 667 Mw suposarà una inversió d'uns 700 milions d'euros. El conseller delegat de Gas Natural Fenosa, Rafael Villaseca, ha destacat que després d'aquesta adjudicació es ''posa en valor'' una gran part de la cartera de projectes renovables que manté el grup energètic.

A la subhasta han participat diferents empreses energètiques com la divisió de renovables d'Endesa que s'ha adjudicat 540 Mw. La branca d'energies renovables d'Endesa, sota la denominació Enel Green Power Espanya, s'ha adjudicat 540 Mw de potència per a la instal·lació de nous parcs d'energia eòlica, el que suposarà invertir 600 milions d'euros. Després d'aquesta adjudicació, Enel Green Power Espanya tindrà una capacitat instal·lada de 2.215 MW, dels quals la majoria, 2.158 MW, seran d'energia eòlica. 

En el cas de Gas Natural Fenosa Renovables, filial de Gas Natural Fenosa, la potència instal·lada en el tancament del 2016 era de 1.104 Mw, dels quals 979 Mw corresponien a tecnologia eòlica, 110 Mw a minihidràulica i 15 Mw a cogeneració i fotovoltaica. 

La subhasta del ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital, ha col·locat 3.000 Mw, dels quals 2.979 Mw corresponen a projectes de generació eòlica i només un Mw a plantes fotovoltaiques. Els 20 Mw restants són per a altres tipus de tecnologies