La Fundació Bancària La Caixa ha creat un consell assessor d'experts en investigació de talla internacional amb l'objectiu d'orientar les línies mestres d'actuació de l'entitat en aquest àmbit, fins a assolir una inversió anual de 90 milions d'euros el 2019. Aquest nou òrgan liderat pel president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé tindrà com a vicepresident l'oncòleg Josep Baselga, director mèdic de l'Hospital Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nova York i president del comitè científic del Vall d'Hebron Instituto d'Oncologia.

El consell dirigit pel director general de la Fundació, Jaume Giró, comptarà amb un elenc d'experts de reconegut prestigi i trajectòria: l'exconseller d'Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, l'investigador del càncer Joan Massagué, el cardiòleg Valentí Fuster; el metge expert en malària Pedro Alonso, i el físic Juan Ignacio Cirac, entre d'altres.

També la catedràtica de Filosofia i Moral Política Victòria Camps, l'enginyer industrial Israel Ruiz, el farmacèutic Pere Berga, la biòloga Josefina Castellví, l'exsecretari de l'Otan i físic Javier Solana, i el director de l'Àrea d'Investigació i Coneixement de la Fundació Bancària La Caixa, Jordi Portabella.

Prioritats d'investigació

Les funcions del consell passaran per assessorar els òrgans de direcció en les prioritats d'investigació, realitzar recomanacions, orientar fórmules d'intervenció i identificar iniciatives que puguin ser referents. En aquest sentit, Fainé ha destacat que "el suport a la investigació mèdica constitueix un pilar fonamental en la promoció del benestar de les generacions futures" i ha subratllat que la fundació multiplicarà els recursos destinats a la investigació per maximitzar la seva eficiència així com el seu retorn.

El seu punt de partida és ja per si mateix bastant elevat, ja que la Fundació Bancària La Caixa és la setena fundació internacional en inversió filantròpica en investigació, però encara preveu arribar molt més lluny. El seu objectiu és assolir una inversió de 90 milions el 2019, una xifra que la posicionaria en tercer lloc a nivell mundial i segon europeu en aquest àmbit.