Colonial ha registrat un benefici net de 437 milions d'euros en el primer semestre de l'any, el que suposa un increment del 90% respecte al mateix període de l'any anterior, impulsat per l'efecte fiscal positiu derivat de la seva conversió en socimi.

Els guanys de la companyia també reflecteixen la revalorització de la seva cartera d'actius immobiliaris, integrada per edificis d'oficines ubicats en el centre de Madrid, Barcelona i París. Al tancament del mes de juny passat, aquesta cartera presentava un valor de mercat de 8.666 milions, un 7% més que un any abans.

Colonial ha aconseguit ingressos pel lloguer d'aquests actius de 141 milions d'euros en el primer semestre, un 3% més, mentre que el benefici brut d'explotació (Ebitda) s'ha mantingut en 109 milions.

La cartera

En termes operatius, durant la primera meitat de l'any, la socimi que presideix Juan José Brugera ha firmat 55 nous contractes de lloguer, que generaran rendes anuals de 25 milions d'euros, i la seva cartera presenta actualment una ocupació mitjana del 96%.

La cartera a Espanya assoleix un 97% d'ocupació financera, amb Barcelona situant-se en una ràtio del 98%, Madrid en un 97% i finalment, París amb un 96%. Destaca la millora d'ocupació del portfolio de Madrid en l'últim trimestre gràcies a la transacció firmada a l'immoble Alfons XII.

El conseller delegat de Colonial, Pere Viñolas, ha destacat que la revaloració de la cartera d'actius immobiliaris és més intensa a Barcelona que a Madrid, a causa que està més vinculada al sector immobiliari, mentre que a la capital espanyola té un major pes el sector financer, que va començar a recuperar-se abans i ara s'ha normalitzat.

L'ampliació de capital

Al capítol financer, Colonial ha presentat un deute net de 3.318 milions d'euros, import que representa un 36% del valor total de la seva cartera d'actius.

A començaments de maig, el grup va tancar una ampliació de capital per 253 milions d'euros, una operació que va consistir en l'emissió de 35.646.657 noves accions ordinàries a un preu d'emissió de 7,1 euros per acció i es va realitzar mitjançant un procés de col·locació accelerat, sent més de tres vegades sobre subscrita per inversors.

A més, el passat 19 de juny la socimi va ser inclosa a l'Ibex 35, i a data actual el valor de capitalització de la companyia ascendeix a aproximadament 3.000 milions d'euros amb un 'free float' del 66% i un volum mitjà negociat diari de més de 19 milions d'euros l'últim mes; en el que va d'any la cotització s'ha revaloritzat un 16% superant l'evolució de l'Ibex.

El Pla d'inversions

Viñolas ha explicat que la immobiliària té un pla d'inversions anual d'aproximadament 300 milions, dels quals fins ara ha invertit aproximadament la meitat, per la qual cosa preveu invertir uns 150 milions més en la segona meitat de l'any, i ha assenyalat que Colonial es concentrarà en la seva "activitat ordinària", que es mantindrà a Barcelona, Madrid i París.

Entre les operacions previstes per a aquest segon semestre, ha destacat la venda de l'edifici In/Out de París, de 35.000 metres quadrats i seu central de l'Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE), anunciada divendres passat.