Colonial proposarà a la junta d'accionistes convocada per al 29 de juny acollir-se al règim fiscal de les Societats Anònimes Cotitzades d'Inversió al Mercat Immobiliari (Socimi), en considerar els beneficis que el canvi de règim reportarà a la immobiliària patrimonialista.

La companyia presidida per Juan José Brugera s'erigirà així com una de les primeres socimis del sector juntament amb Merlín en funció del valor de la seva cartera d'actius, actualment d'uns 10.000 milions d'euros.

Els beneficis d'una socimi

Respecte els beneficis de ser socimi, Colonial ha indicat que el primer i més immediat serà elevar en 72 milions els seus fons propis i els seus beneficis de 2017 per la reversió de provisions i la reducció a zero de la seva taxa impositiva.

A més, la immobiliària assegura que millorarà el seu cash flow i tindrà un accés més gran al capital i liquiditat, davant de l'interès que les socimis desperten entre inversors institucionals.

Per contra, el canvi a socimi no suposarà modificar l'estratègia de negoci de Colonial, centrada en la inversió per continuar creixent en gestió d'edificis d'oficines en els centres de Madrid, Barcelona i París.

Sortida definitiva de Villar Mir

Colonial ha materialitzat la sortida definitiva del Grup Villar Mir de la companyia després que aquesta corporació vengués pràcticament tota la seva participació, i això que va arribar a ser primer accionista. En concret, el consell de l'empresa va acceptar la renúncia presentada al seu lloc de conseller per part de Juan Villar-Mir.

En paral·lel, Colonial acaba d'obtenir qualificació creditícia per part de Moody's, que li ha donat la nota de 'Baa2'.