Cathay Pacific ha anunciat avui que introduirà quatre freqüències setmanals entre Barcelona i Hong Kong entre el 2 juliol del 2017 i el 27 d’octubre del 2017. El nou servei és l'única operació contínua durant la temporada d’estiu que uneix Barcelona i Hong Kong, un dels principals centres financers i turístics d'Àsia.

La nova ruta Barcelona-Hong Kong es realitzarà des del 2 de juliol al 27 d'octubre del 2017 amb els següents horaris (hora local):

Número vol     Origen Destinació    Sortida/arribada     Dies d’operació

CX322                BCN    HKG                13:50/08:05+1       Dilluns, dimecres, divendres i dissabte

CX321                HKG    BCN                  00:20/07:35         Dilluns, dimecres, divendres i dissabte

El Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries (CDRA) ha acompanyat la creació d’aquest nou enllaç pel valor afegit que suposa aquesta nova ruta, que permetrà tenir connexió amb un gran hub asiàtic que connecta fàcilment amb les principals capitals i destinacions no servides directament des de Barcelona.

Barcelona i la Xina

Una connexió amb aquesta gran zona econòmica aporta gran valor al teixit industrial i empresarial per a les dues regions i de ben segur estimularà nous lligams econòmics i turístics.

Barcelona, amb un 44.3% del total de trànsit entre Espanya i Àsia, és el principal punt d’origen i destinació de l’Estat. Cada any, més de 60.000 passatgers volen de manera indirecta entre Hong Kong i la capital catalana a través d’altres aeroports del món, amb un creixement anual ponderat d’un 15% en els últims 5 anys.

Aquest passatge se suma als més d’1,2 milions de passatgers que cada any volen indirectament entre Barcelona i Àsia, a grans mercats com el Japó, la Xina, Tailàndia o Indonèsia.

27% d'exportacions

Cathay Pacific té un paper molt destacat en la càrrega aèria al món i Barcelona és una gran oportunitat, tant per a la companyia com per a la ciutat. Segons dades duaneres, Barcelona mou més de 50.000 tones anuals entre la ciutat i Àsia per via aèria. Un 27% del total d’exportacions d’Espanya cap a aquest continent surt de Barcelona i més d’un terç de les importacions.

Així mateix, hi ha un alt nivell de passatgers "prèmium" entre els dos mercats, més d’un 11% del passatge viatja en classe business o en primera classe, el que representa més d'un de cada set viatgers. Aquest tipus de passatge impulsa el viatger de qualitat i de negoci a la ciutat.

Barcelona compta, a més, amb una de les comunitats de residents asiàtics més gran, on més de 140.000 residents d’Àsia viuen a l’àrea metropolitana de la ciutat. Hong Kong és una de les principals destinacions  a treballar segons el Pla Estratègic del CDRA i, per tant, és una destinació a la qual ha dedicat grans esforços a desenvolupar en els últims anys.