El nombre de turistes internacionals que van arribar a Catalunya durant el passat mes de juny es va situar en 2.029.711 persones, el 9,7% més que al mateix mes de l'any passat, segons l'Estadística de Moviments Turístics a les Fronteres (Frontur) que publica aquest dilluns l'Institut d'Estadística espanyol (INE).

D'aquesta manera, Catalunya es va convertir en el segon territori del conjunt d'Espanya que més turistes estrangers va rebre al juny, amb el 24,1% del total, per darrere de les Illes Balears (24,9% del total). La majoria dels turistes procedeixen de França (17,4%), seguit del Regne Unit (14,1%). Durant el primer semestre el nombre de visitants estrangers ha sumat 8,64 milions de persones, el 10,3% més que el mateix període del 2016.

Del gener al juny, Catalunya ha estat el territori que ha rebut més turistes internacionals, amb un total de 8.644.565, per davant de les Canàries (6,9 milions) i les Illes Balears (5,4 milions).

Els turistes del conjunt d'Espanya

En el conjunt de l'Estat van arribar al juny 8,4 milions de turistes, l'11,6% més que al febrer de l'any passat. Entre gener i juny han arribat 6,3 milions de persones a l'Estat 3, l'11,6% més. Les dades de Frontur indiquen que els turistes que més han visitat Espanya al juny han estat dels residents al Regne Unit, amb un 25,8% del total, seguit d'Alemanya i França.

La via aeroportuària és la que ha servit d'entrada al major nombre de turistes al juny, amb més de 7,2 milions, que suposa suposa un creixement anual de l'11,5%, i l'oci, l'esbarjo i les vacances va ser el motiu principal de viatge a l'Estat al juny per més de 7,4 milions de turistes.

Bernat Dedéu
Carrer Bellafila El turisme a Barcelona Bernat Dedéu