Estudiants de l'Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona Elisava i la companyia de transport espacial Zero 2 Infinity han dissenyat una càpsula que permet transportar sis persones en viatges comercials i de lleure a l'espai, que es converteix en el primer vehicle de turisme espacial desenvolupat a Europa.

És el resultat de nou mesos de feina i ha servit per reelaborar l'interior d'una càpsula de Bloon, de cinc metres de diàmetre, sent més ergonòmic i amb capacitat per a quatre passatgers i dos pilots en una experiència, a 36 quilòmetres de la superfície terrestre, que pot durar prop de cinc hores (hora i mitja de pujada, dos de passeig i una altra de tornada), segons han informat. La distància és el triple de l'alçada que aconsegueixen els avions comercials i utilitza un globus d'heli per propulsar-se, de manera que no genera emissions.

L'interior és dinàmic i canviant, amb pantalles informatives i jocs, entre altres elements, utilitzant materials quotidians però de forma innovadora i altres com nanomaterials. Per exemple, les butaques són compostes per 'i-leather', ecocuir, tecnològicament més avançat i més lleuger que el tradicional; el gel de poliuretà 'technogel' i el X-Fiber, que es caracteritza per la seva gran resistència mecànica; a més, l'interior és resistent a la pols i fàcil de netejar i la il·luminació és de led.

El projecte Bloon s'emmarca dins el conveni de col·laboració que Elisava realitza amb l'entorn empresarial i institucional per aportar valor afegit als treballs acadèmics, en aquest cas amb Zero 2 Infinity. També s'ha afegit la companyia especialitzada en l'ús de materials reciclats com a base per als seus dissenys de moda Ecolaf, que farà els vestits dels pilots i els passatgers.