El Banc Portugués d'Inversions (BPI) ha centrat gran part de l'atenció de la Junta d'Accionistes de CaixaBank. "Estem molt satisfets d'haver completat amb èxit l'adquisició de BPI, la número 80 de la historia de l'entitat i que ens converteix en el primer banc ibèric tant en actius com en volum de negoci i oficines" ha assegurat el president de CaixaBank, Jordi Gual, durant la seva intervenció. 

No podia ser de cap altra manera després que CaixaBank hagi passat a controlar el 84,5% de l'entitat lusitana. I de retruc, ha expandit el seu lideratge d'Espanya a la Península Ibèrica. Almenys, en volum de negoci amb 564.000 milions així com també actius, clients i oficines. "És la primera vegada que adquirim el control d'una entitat estrangera de primera línia", ha afegit el conseller delegat, Gonzalo Gortázar.

De moment, ja s'ha posat en marxa un "Pla de 100 dies" amb l'objectiu de construir un model més eficient que millori l'operativa i el servei alhora que redueix els costos i augmenta els ingressos. S'estima que les sinergies entre CaixaBank i BPI arribaran als 120 milions fins el 2019. Gortázar ha mostrat plena confiança en complir "còmodament" amb aquesta xifra ja que considera que "l'operació de compra té lògica de negoci i també financera: es tracta de dues entitats que es complementen de forma natural". 

Un dividend de 0,13 euros per acció

Durant la junta d'accionistes ha quedat aprovat un import total de remuneració de l'exercici 2016 de 13 cèntims per acció, el que suposa un 54% de dividends en efectiu sobre benefici (cash payout) en línia amb l'objectiu del Pla Estratègic que estableix que aquesta ràtio sigui superior al 50%. Ja s'han pagat 7 cèntims per acció i es pagaran els 6 restants el pròxim mes d'abril. "El nostre compromís amb el dividend és i continuarà sent primordial. Continuem oferint una remuneració molt atractiva dins de la prudència que es requereix habitualment", ha destacat Gual. 

Junta accionistes CaixaBank

Durant les seves intervencions, tant Gual com Gortázar han recordat el difunt Salvador Gabarró i han agraït "el lideratge, el sentit d'anticipació i la vocació de servei" de l'expresident de CaixaBank i actual president de Fundació La Caixa i Gas Natural Fenosa, Isidre Fainé, en la modernització i internacionalització de l'entitat. Tant Fainé com l'expresident de La Caixa Josep Vilarasau han seguit la junta des de la primera fila.