El FC Barcelona i GSMA han arribat a un acord de col·laboració de tres anys per impulsar la innovació en la tecnologia mòbil a través d'iniciatives que tindran lloc tant a Barcelona com a la resta del món. L'associació que agrupa els principals operadors de telefonia mòbil d'arreu del món i el club esportiu han detallat que aquest acord promourà iniciatives que potenciïn noves tecnologies com la intel·ligència de dades, l'internet de les coses, la identitat mòbil, l'autenticació i les xarxes de proximitat.

Com a part d'aquest acord, el Barça promocionarà especialment aquestes iniciatives en els esdeveniments de la GSMA, incloent les edicions del Mobile World Congress a Barcelona, Xangai i Amèrica. El director general de GSMA, John Hoffman, ha destacat que el club esportiu és reconegut mundialment per la seva "excel·lència esportiva" i ha aconseguit expandir el seu lideratge gràcies a l'ús de "l'últim en tecnologia i serveis en mobilitat". De fet. Hoffman ha defensat que la GSMA està "encantada" amb la firma d'aquest acord amb el FC Barcelona. "Els beneficis d'aquesta col·laboració tindran una clara repercussió a la ciutat i consolidaran la posició de Barcelona com Mobile World Capital", ha afegit.

De la seva banda, el president del Barça, Josep María Bartomeu, ha remarcat l'"impacte positiu" que ha tingut la GSMA i la indústria del mòbil a Barcelona, de manera que el club es mostra "entusiasmat" per contribuir en aquesta "sòlida relació". "Les iniciatives que estem explorant junts ens ajudaran a aprofitar la tecnologia mòbil per optimitzar l'experiència dels aficionats del FC Barcelona, tant si es troben al Camp Nou, com si estan en qualsevol altra part del món", ha conclòs. 

Josep Maria Bartomeu John Hoffman Mobile World Congress FC Barcelona
MOBILE WORLD CONGRESS Bartomeu busca aliats pel Barça Innovation Hub al Mobile Víctor Costa / Bernat Aguilar