Santander ha cobert l'ampliació de capital de 7.072 milions d'euros que va llançar amb l'objectiu de cobrir la compra de Popular, la major part durant el període de subscripció preferent, obert entre el 6 i el 20 de juliol. Concretament, han quedat subscrites les 1.458,23 milions de noves accions ofertes en l'augment de capital, de les que 1.447,42 milions, el 99,259%, van quedar cobertes durant el període de subscripció preferent, segons ha informat l'entitat presidida per Ana Botín a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La demanda dels títols de l'ampliació de capital ha superat en 8,2 vegades l'oferta, ja que durant el període de subscripció preferent es van sol·licitar 10.634,42 milions d'accions addicionals. Santander ha assignat, a més, 10,8 milions de títols addicionals, el que suposa el 0,741% de l'augment. La demanda total de l'operació equivalent en euros supera els 58.600 milions. D'aquesta forma, les accions ofertades a l'ampliació de capital han quedat completament subscrites, per la qual cosa no és procedent obrir un període d'assignació discrecional.

Després de completar l'ampliació, l'entitat procedirà a l'atorgament de l'escriptura pública de l'augment de capital i la tramitació de l'expedient d'admissió a negociació de les noves accions a les Borses de Madrid, Barcelona, Bilbao i València.

Estratègia i confiança

Per al director financer de Banc Santander, José García Cantera, el resultat de l'ampliació de capital suposa un reconeixement al "sentit estratègic i financer" de l'adquisició de Banc Popular, "a més de ser un vot de confiança" en l'entitat, a Espanya i a Europa.

"L'adquisició de Popular és una oportunitat única per impulsar la nostra estratègia a Espanya i Portugal", ha agregat García Cantera, que s'ha mostrat "molt satisfet" amb l'"èxit" de l'ampliació de capital i el suport rebut per part del mercat.

En aquesta ampliació de capital han actuat com 'global coordinators' UBS i Citi, banc que va actuar també com a assessor únic de Santander en la compra de Popular pel preu d'un euro després de la resolució de l'entitat.