Banc Sabadell ha completat aquest dimarts la venda de Sabadell United Bank, la seva filial de banca comercial als Estats Units, al grup nord-americà Iberiabank.

El banc català ha rebut d'Iberiabank, en concepte de preu de compra, 795,98 milions de dòlars nord-americans en efectiu (uns 672,2 milions d'euros), així com també 2,6 milions d'accions del grup, representatives del 4,87% del capital social i valorades, a tancament de mercat, en 208,95 milions de dòlars (uns 176,4 milions d'euros).

El resultat estimat de l'operació, que inclou la plusvàlua i els resultats generats per Sabadell United Bank durant l'exercici, és de 402 milions d'euros, segons ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. L'operació s'ha tancat una vegada obtinguts els permisos i autoritzacions corresponents dels ens regulatoris.

La branca de Miami

Després d'aquesta venda, el grup que presideix Josep Oliu continuarà desenvolupant la seva activitat de banca corporativa i banca privada internacional a través de la seva branca americana a Miami, que gestiona a data d'avui un volum de negocis superior als 10.000 milions de dòlars, amb una destacada quota de mercat als sectors turístic, d'infraestructures o energies renovables.

La sucursal del Sabadell a Miami disposa d'una plantilla de 200 professionals i és també el centre d'operacions de la banca corporativa per a Llatinoamèrica, a excepció de Mèxic, on l'entitat opera a través del seu banc filial.

D'aquesta manera, Sabadell United Bank passa a formar part del grup financer Iberiabank, banc multiestatal amb seu a Louisiana que compta amb 299 oficines de diversa tipologia, entre elles 201 sucursals bancàries i tres oficines especialitzades en la concessió de crèdit en els estats de Louisiana, Arkansas, Alabama, Tennessee, Texas, Florida i Geòrgia.