La Reial Acadèmia Espanyola, l’Enciclopèdia Catalana i l’Institut d’Estudis Catalans contemplen als seus diccionaris el "conjunt de les dones" com a "sexe dèbil" o "bell sexe". Per contra, els dos primers utilitzen la designació "sexe fort" per referir-se al “conjunt d'homes”.

Aquesta entrada, en el cas de la RAE, ha estat denunciada per una petició a la pàgina Change.org que està recollint signatures perquè sigui retirada. Després d’una setmana, la demanda ha aconseguit més de 50.000 adhesions i un gran ressò a les xarxes socials.

Al text que presenta la campanya, anomenada "RAE: la dona no és el sexe feble", la seva impulsora Sara Flores mostra la seva indignació i ofensa davant d’aquesta discriminació. Flores critica que "és increïble que en els temps que corren es segueixin permetent aquests masclismes", encara més en una institució com la Real Acadèmia Espanyola, "que diu vetllar pel bon ús de la nostra llengua ".

Cocinilla o òrfe

L’any 2014, el diccionari de la RAE ja va eliminar algunes de les accepcions que incloïen conceptes masclistes o discriminatoris, però sembla que no va complir del tot. Fins llavors, es definia el terme "femení" com "dèbil i feble" i, en canvi, l'home era un individu amb les "qualitats virils per excel·lència, com el valor i la fermesa".

Altres exemples ja eliminats són “cocinilla” entès com a “home que es fica en coses, especialment domèstiques, que no són de la seva incumbència” o “orfe”, segons la RAE, “dit d'una persona menor edat a qui se li han mort el pare i la mare o un dels dos, especialment el pare”.