L’actor nord-americà Richard Gere serà l’encarregat d’inaugurar el nou Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi. El nou certamen se celebrarà entre el 21 i el 28 d’abril als cines Verdi de Barcelona i coincidirà amb l’estrena a Espanya de la seva última pel·lícula, “Norman”, dirigida per Joseph Cedar.

Aquest nou festival posarà especial atenció a films relacionats amb el món de la literatura, en honor a la diada de Sant Jordi. Un dels propietaris dels Cines Verdi, Adolfo Blanco, ha explicat que la pel·lícula de Richard Gere "es va presentar en el Festival de Cinema de Toronto i aquí es va dir que seria el primer Oscar per a Gere. Nosaltres serem els primers a estrenar-la a Espanya, i és un luxe per a un festival de nou encuny poder tenir el protagonista d'una pel·lícula tan esperada".

El festival tindrà tres seccions principals: la secció oficial, dedicada a pel·lícules relacionades amb la literatura, el cinema i la història; la secció "Cinema amb gràcia", que presentarà una selecció de comèdies; i "Educacine", una secció transversal al festival amb pel·lícules de caràcter pedagògic.

Trenta pel·lícules

El director del festival José María Aresté ha assegurat que encara treballen en el cartell definitiu, que es presentarà el 6 d'abril, amb l'objectiu de tenir una selecció de, almenys, trenta pel·lícules que es projectaran en la setmana del festival.

Fins al moment, s'han confirmat tres pel·lícules que formaran part de la secció oficial i que s'estrenaran per primera vegada a Espanya: la pel·lícula anglesa "Their Finest", dirigida per Lone Scherfig; "Maudie", protagonitzada per Ethan Hawke i dirigida per Sherry White; i el film japonès "Nagasaki: records del meu fill".

Com a part de la secció "Cinema amb gràcia", l'actor italià Checco Zalone visitarà Espanya per primera vegada per presentar la seva pel·lícula "Quo vado?", que va recol·lectar set milions d'euros i va vendre gairebé un milió d'entrades en la seva estrena, convertint-lo en un dels actors més taquillers d'Europa.

Una altra presència d’aquest festival serà la del director francès Bertrand Tavernier, que serà el padrí del festival i l'encarregat de seleccionar les pel·lícules de la secció especial "Imprescindibles", que buscarà acostar el cinema clàssic al públic jove i que continuarà més enllà del festival, mantenint-se durant tots els dijous de l'any als cines Verdi.

El primer Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi es tancarà el 28 d'abril amb una gala especial, on es projectarà la pel·lícula guanyadora de la Secció Oficial, així com la pel·lícula designada per clausurar el festival, que encara no s'ha anunciat.