Els germans Adrià i Estrella Damm han presentat dimecres la seva nova creació en forma de cervesa que connecta la cervesera catalana amb els sabors de l'Amèrica Llatina. 

L'acte, realitzat al restaurant mexicà Hoja Santa de Barcelona, d'Albert Adrià i Paco Mández, ha estat oficiat també per Ferrán Adrià, un dels noms propis de la gastronomía a nivell mundial. 

La Malquerida és la primera cervesa creada per acompanyar elaboracions inspirades en la cuina llatina, perfecta per degustar els plats d’una gastronomia llatinoamericana que ja és tendència mundial. La nova creació neix amb la fascinació de maridar la cervesa amb els sabors picants, àcids, intensos i afruitats que caracteritzen aquest tipus de cuina. 

Segons explica Albert Adrià, "hi ha dos tipus de cervesa, les que estan fetes per guanyar premis i les que estan fetes per beure's", destacant que "aquesta cervesa està feta per la segona opció". 

Amb ingredients com mescal, llima, herba llimona, anís i “hoja santa”, entre d'altres, hi ha un any d’experimentació descartant ingredients i combinacions. 

Un equip Estrella

L'equip creador de la cervesa que avui ha vist la llum està format per Ferran i Albert Adrià; Ferran Centelles, sommelier d’elBulli durant més de deu anys; Marc Álvarez, responsable de l’àrea de cocteleria d’elBarri; Paco Méndez, cuiner i soci d’Albert Adrià a Hoja Santa; i els mestres cervesers de Damm. El resultat, una roja fresca que esdevé un nou estil de cervesa i que es podrà trobar només als restaurants seleccionats. 

Malquerida Botella

Marcant tendència

El tàndem Adrià-Damm no es la primera vegada que elabora un nou producte per revolucionar el mapa cerveser. La famosa Inedit va donar el tret de sortida a una tendència que ja és costum: maridar grans àpats amb el sabor d'una bona cervesa. D'aquesta manera, tot i que sense voler treure rellevància al vi, la cervesa es posiciona com una opció a tenir en compte a l'hora de combinar el millor de la gastronomia amb la nova cervesa d'Estrella Damm.