Avui comença, a la Filmoteca de Catalunya, el 16 Festival de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona, amb una àmplia programació, que s'allargarà fins al diumenge 23 i que combina el cinema amb les xerrades i els debats. Algunes sessions es realitzaran al Cinema Club Catalunya de Terrassa i a l'Albéniz Plaza de Girona. En total es mostraran més de 50 títols d'una vintena de països, per mostrar la voluntat de creadors joves de diferents parts del món d'enfrontar-se als missatges dominants a la indústria cinematogràfica. Fins i tot hi ha un curt de temàtica lesbiana rodat a l'Aràbia Saudita i un altre sobre la comunitat LGTB pakistanesa realitzat per un director d'aquest país. En aquesta ocasió s'ha triat com a país convidat a Israel: es projectaran diversos curtmetratges d'aquest país i es comptarà amb la participació de diversos creadors israelians.

Estrenes mundials

En total es projectaran 9 llargmetratges. D'aquests n'hi ha 2 que són estrena mundial (la catalana Salvaje despertar i l'argentina Amor a pasos de gigante), 5 que són estrena europea (les nord-americanes Last Men Standing, Bruising for Besos i Kiss me, Kill me, la filipina Alimuom ng kahapon i la colombiana La luciérnaga, ) i 2 que són estrena d'àmbit espanyol (l'alemanya Wo willst di hin, Habibi? i la nord-americana Other People).

Salvaje despertar. Tràiler oficial de Joan Fermí MartíVimeo.

Diversitat temàtica

El Festival vol presentar temes ben diversos dins el món LGTB: la transfòbia, la violència de gènere entre lesbianes, els supervivents de la sida a San Francisco, la transfòbia, els transgèneres infantils... L'objectiu d'aquest festival és denunciar l'homofòbia i contribuir a la creació "d'identitats lliures de gèneres".