El film català Estiu 1993 ha estat preseleccionat per als Oscar, en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa, segons ha anunciat avui l'Acadèmia espanyola de cinema. També són candidates al concurs Los últimos de Filipinas i Abracadabra. El 7 de setembre se sabrà el film triat.

Estiu 1993, dirigit per Carla Simón, relata la història d'una nena de 6 anys que viu el seu primer estiu sense els pares, que han mort de sida, amb els seus oncles en una masia a Olot. La història està explicada de forma original des del punt de vista de la nena.

El film va guanyar el guardó a la millor òpera prima en la passada Berlinale, un dels festivals de referència a Europa. Estiu 1993 ha tingut una bona acollida a les sales de cinema.

La presidenta interina de l'Acadèmia, Yvonne Blake, ha donat a conèixer aquest 17 d'agost a Madrid les pel·lícules preseleccionades d'un total de 42 llargmetratges, que s'han pogut veure entre l'1 d'octubre del 2016 i el 30 de setembre del 2017. L'any passat, els tres llargmetratges inclosos en aquesta preselecció van ser El olivoLa novia i Julieta, i aquesta última va ser la triada finalment per als Oscar.