Posi un Jake Gyllenhaal a la seva pel·lícula i salvi el seu drama pretensiós

Hi ha actors pels quals, només per la seva presència, val la pena pagar una entrada de cinema. Jake Gyllenhaal, un dels millors de la seva generació, és un d’aquests intèrprets capaç de fer recomenable una pel·lícula que, sense el seu concurs, no passaria d’un d’aquests dramons que tiren a Antena 3 a l’hora de la migdiada.  

Demolición explica la història de Davis Mitchell (Jake Gyllenhaal), un banquer d'inversions d’èxit que lluita per entendre la seva desconnexió emocional després de la sobtada i tràgica mort de la seva dona, Julia (Heather Lind). Davis comença a analitzar la seva vida per intentar comprendre per què, quan era a la cima, el seu castell vital es comença a ensorrar. Convençut que no hi ha llum al final del camí, és rescatat per Karen Moreno (Naomi Watts), una dona que coneix en una trobada fortuïta, amb què acabarà reconstruint la seva vida.

Dirigit pel cineasta del Quebec Jean-Marc Vallée (Dallas Buyers Club, Alma Salvaje) i amb guió de Bryan Sipe (The Choice), em reitero, fixeu-vos en la interpretació de Gyllenhaal i no pareu atenció (ni la tasca de Naomi Watts és remarcable) en la resta d’elements que conformen aquest drama excessivament pretensiós. 

Demolición

Títol original: Demolition

Any: 2016

Data d’estrena: 01/07/2016

Durada: 100 min.

País: Estats Units

Director: Jean-Marc Vallée

Guió: Bryan Sipe

Repartiment: Jake Gyllenhaal, Naomi Watts, Chris Cooper, Polly Draper, Wass Stevens, Judah Lewis