L'equip dirigit per Jordi Casassas ha estat la candidatura guanyadora per presidir l'Ateneu Barcelonès en els propers quatre anys amb 446 vots, segons les dades de l'escrutini. La seva llista, sota el nom d'Ateneu@elteu, representava l'opció continuïsta, ja que Casassas -que ha obtingut 541 vots-, professor d'Història Contemporània a la Universitat de Barcelona, és el president de l'Ateneu des del 2014. 

Dels 3.164 socis que estaven cridats a les urnes, hi han participat 1.317, és a dir, un 42% del cens total. 

La candidatura guanyadora està integrada, entre d'altres per Gemma CalvetCarles Llorens, Xavier Muñoz o Jordi Coca, i apostaven com a punt fort en el seu coneixement de la institució. Les seves propostes electorals són la construcció d'un Ateneu amb més presència femenina, que incrementi el nombre d'associats i que sigui un espai acollidor i confortable per als seus membres.

Proposen buscar noves fórmules de finançament que permetin portar a l'Ateneu personatges de relleu internacional. El seu projecte estrella és l'anomenat Horitzó 2020, que suposarà l'ampliació de l'espai de l'Ateneu mitjançant l'adquisició d'un edifici a la zona.

En segon lloc, ha quedat la candidatura dirigida pel filòsof i escriptor Bernat Dedéu amb 339 vots, que es presentava sota l'eslògan "Ordre i Aventura", amb un referent clar: Prat de la Riba i el noucentisme. Acompanyaven Dedéu, entre d'altres, Anna Punsoda, Lluís MosellaEnric Vila i Joan Safont. Dedéu ha obtingut 398 vots.

En darrer lloc, ha quedat la candidatura Ateneu 2021.cat amb 285 vots, dirigida per l'arqueòleg i empresari Genís Roca -que ha obtingut 345 vots-, que tenia entre els seus membres Josep Montes, Ricard Faura, Josep Lloveras, Josep Maria Carreras, Joan Gómez i Beth Galí.