S'acaba de presentar un nou segell editorial, Capital Books, que té la voluntat d'oferir als lectors catalans lectures populars i de qualitat. L'objectiu és que el lector català pugui accedir a best-sellers locals equivalents als que ofereixen els mercats editorials d'altres països i als que llegeixen traduïts tants i tants lectors locals. Els editors confien en aconseguir que els catalans se sumin a les produccions pròpies.  L'objectiu de Capital Books és oferir sis volums cada any, i ha iniciat la seva trajectòria amb una primera tongada de tres volums.

Tres títols per començar

Capital Books ha apostat per tres temàtiques segures per a iniciar la seva trajectòria. Infidels a la Pàtria, de Jordi Panyella, és una comèdia d'embolics, amb ressons de l'humorista anglès Tom Sharpe, que novel·la un tòrrid afer entre un president de la Generalitat independentista i la cap de l'oposició, una fervent espanyolista. Un intent de presentar el procés d'una forma desdramatitzada i divertida.  El Zohar de Barcelona, de F. Xavier Hernández Cardona, és una novel·la de misteri, en la línia de El Codi Da Vinci, però amb rerefons local: nazis i republicans catalans tracten de trobar el Zohar, un dels principals llibres de la Càbala, a la Barcelona de la guerra civil. El camí de la pesta, de Daniel Closa, se centra en una epidèmia de pesta que afectaria la nostra societat i que obligaria als científics a investigar en el passat per trobar solucions a la nostra realitat. Un llibre de plena actualitat en plena epidèmia del zika.

Autors novells, però no gaire

Aquestes són les primeres obres de ficció de Panyella i d'Hernández Cardona. Això no vol dir que siguin autors novells. Panyella és un veterà periodista, que havia publicat sengles llibres sobre Fèlix Millet i Puig Antich, a Angle Editorial, amb molt bones crítiques. També Hernández Cardona, historiador i professor de la Universitat de Barcelona, havia publicat diversos llibres, alguns d'ells amb Angle: sobre la Barcelona de 1714, i sobre l'urbanista Ildefons Cerdà (en aquest darrer ja feia algunes mencions a la càbala, element bàsic de la seva novel·la). En canvi, Daniel Closa és un expert divulgador científic, investigador del CSIC, que ja tenia alguna experiència com novel·lista, amb obres com El secret de l'almogàver, que també ens transportava a l'edat mitjana.

Nova aposta editorial

Capital Books, el nou segell editorial, és una iniciativa de Grup N9u Editorial, un conglomerat constituït per la fusió entre Angle Editorial i Cossetània i que actualment és una de les grans empreses editorials en català. El grup manté les antigues col·leccions d'Angle i Cossetània, amb les seves pròpies dinàmiques. Així, continuen a tot ritme les col·leccions de muntanya i de cuina de Cossetània, i les línies d'assaig, d'humor i de novel·la d'Angle. Però el N9u Grup Editorial intenta omplir espais del mercat editorial que les companyies fundadores no cobrien. Capital Books, els llibres de la capital, en aquesta línia, pretenen abordar el mercat del best-seller, tot aprofitant unes obres que alguns dels autors d'Angle els havien presentat.