El cantant del mític grup de heavy metal Iron Maiden va estar a punt de participar en els Jocs Olímpics de Barcelona com a membre de l’equip britànic d’esgrima.  

El món coneix Bruce Dickinson per ser el cantant d’Iron Maiden, però el vocalista del llegendari grup de heavy metal és un home renaixentista dedicat a molts i molt diversos àmbits. Dickinson és empresari, escriptor, locutor de ràdio, pilot d’avions, membre a la reserva de l’aviació britànica, mestre cerveser, doctor en Música, llicenciat i professor d'Història i… un excel·lent espadatxí. 

Abans de convertir-se en una de les veus definitives del heavy metal, Bruce Dickinson ja despuntava en el món de l’esgrima, un esport que va seguir practicant sempre que va poder quan va entrar a formar part d’Iron Maiden. Situat en el setè lloc del rànquing britànic, Dickinson va rebre una invitació per unir-se a l’equip d’esgrima que representaria el seu país als Jocs del 1992 a Barcelona. Una proposta que va declinar perquè aquell mateix estiu el seu grup havia d’emprendre la gira mundial de presentació del seu disc Fear of the Dark (1992).

Dues dècades més tard, potser per treure’s l’espineta de no haver estat a Barcelona, aprofitant que era a Londres per disputar els Jocs del 2012, Dickinson es va enfrontar al campió noruec Bartosz Piasecki. Als seus 54 anys, Dickinson va sorprendre amb la seva velocitat i agilitat a qui acabaria sent medallista de plata. 

Tot i les seves moltes obligacions i interessos, Dickinson no ha abandonat mai la pràctica de l’esgrima. I és que, com explica el mateix músic anglès (també propietari de la marca de material d’esgrima Duellist), més enllà de la seva passió per aquest esport, l’esgrima, per tenir moviments similars, l’ha ajudat a mantenir-se en forma i a saber moure’s per l’escenari.