Després d'unes jornades retrocedint, el Dow Jones ha recuperat l'optimisme que va mostrar després de la victòria electoral republicana al novembre i avui des de la seva obertura ha enviat una salutació de benvinguda al nou president americà, Donald Trump. L'alça de Wall Street, el principal indicador del qual sumava un 0,50% a mitja sessió, s'ha estès a la resta dels mercats, inclòs l'Ibex.

Malgrat l'anunci de manifestacions de protestes a Washington, l'OMC ha recomanat esperar les decisions que adopti la nova administració americana abans que criticar. Larry Fink, president de BlacRock, ha assenyalat que el Brèxit i la victòria de Trump representen una victòria de la gent corrent i ja veurem si estan equivocats o no", Avui coincideix el venciment de contractes d'opcions i futurs. "Tot comença avui", ha anunciat al seu torn el nou president des de la ja gairebé mítica Trump Tower.

A l'Ibex, Telefónica ha avançat amb força pel seu negoci al Brasil mentre Repsol ha seguit el petroli, la modalitat del qual Texas s'ha revaloritzat un 2%, fins a 52,44 dòlars. La banca també ha millorat, però l'important és que avui comença una nova fase, potser volàtil però molt intensa, a la borsa global. I l'arrencada és bona.