L'última tendència o biaix de les borses és fer un cas relatiu al màrqueting informatiu. Avui, igual com el que va passar amb Renzi la setmana passada, els parquets prenen nota que el preu del petroli puja, però no poden evitar mirar en altres direccions. El cru no és ni sexi, ni fosc: és intranscendent. L'Ibex ha pujat moderadament en aquestes tessitures.

Què és el que crida l'atenció als mercats aquests dies? El Nadal, per exemple. Nintendo treu SuperMario Run (que no és un reflex de Draghi) als dispositius mòbils d'Apple. Pokémon Go va arrasar i va obrir la porta a una nova era de les joguines, és a dir a través dels portàtils. I ara Nintendo no es menjarà res perquè se li escapa la plataforma. I ara va de plataformes. En una paraula, el preu del cru importa, però sobretot per saber quant costa arribar a un gran magatzem de regals.

A l'Ibex, Sacyr, Gas Natural o Técnicas Reunidas han anat bé, però els bancs han arrossegat els peus. És un moment de pausa després de tants dies de vacances. A més, el govern ha dit que el final de la jornada pot ser a les 6 de la tarda. Per a molts, una alegria. Per a altres, un malson. No només han retallat una hora de llum solar a l'hivern, sinó que a sobre volen crear una polèmica com una casa de pagès. Així, a tot estirar, l'Ibex no pot sinó avançar a poc a poc. Quina llàstima. Ara que tornàvem a la bonica Barcelona.