L'Ibex s'ha girat i ha decidit fer caixa després de la forta pujada d'ahir. Els mals resultats empresarials presentats a Wall Street han provocat el replegament europeu.

Després d'una bona arrencada matutina, i amb una ocupació bona de suport, la banca ha retrocedit encara que el benefici de Bankinter ha escalfat les expectatives dels inversors. El retrocés de la banca és avui general com a sector feble en el conjunt de la zona euro, on la divisa ha caigut 1,0670 dòlars.

Dues empreses de capçalera a Wall Street, Caterpillar, que fabrica tota mena de màquines, ha perdut 67 milions de dòlars en 20016 pels baixos nivells d'inversió als EUA i els beneficis de Ford Motor han cedit un 38%. A això s'hi ha sumat un descens en la venda d'habitatges nous al mercat immobiliari americà del 10,4% al desembre mentre les sol·licituds de subsidis d'atur s'ampliaven a una xifra de 22.000. Tot això va fer pensar en l'Ibex que, al seu tancament, Wall Street es pogués fer enrere. Així mateix, el mur amb què amenaça Trump Mèxic ha impactat entitats com el BBVA.

A l'Ibex s'ha salvat en primer grau Grifols i ArcelorMittal, amb NH Hotels i Celinex aguantant, però sense aconseguir prou seguiment. Com a contrapartida, la demanda d'habitatges a Espanya s'acostarà a les 160.000 unitats en 10 anys, segons l'IESE. La prima de risc queia a 108 punts bàsics. Tothom està per totes.