Les bones dades macro i el descens dels diferencials van impulsar als índexs europeus. El tancament de les borses americanes ahir i avui pel 4 de juliol, ha reduït els volums de contractació però no va impedir que el DJ aconseguís nous màxims. Les dades finals dels PMI manufacturers de juny, confirmo unes bones perspectives per a la indústria global. Si al matí, ja havíem comentat les dades provinents de la Xina (el PMI de juny de va col·locar en 50.4 davant el 49,6 del mes anterior, el que suposa tornar a la zona expansiva que havia recuperat el setembre de 2016).

Posteriorment les dades van confirmar que en l'UEM, el PMI manufacturer està en el nivell més elevat dels últims anys. Finalment als EUA, l'ISM manufacturer va pujar el juny fins al 57,8 des del 54,9 de maig, el que suposa apropar-se al nivell 60, que només s'ha tocat dues vegades des de 1984. A més d'aquestes bones dades macro, la reducció dels diferencials de deute en l'UEM, va beneficiar els bancs de sud d'Europa. Com a exemple, el diferencial del bo a 10 anys espanyol amb l'alemany, està prop de 100pb, a la zona de mínims des de 2010.

El comportament del deute espanyol continua sent millor que la italiana que és lluny d'aquest nivell de 100pb, que va tocar el 2015. També ha donat alguna cosa de respir a la borsa europea, el fet que l'EUR/USD ha perdut el nivell 1,14 en els dos últims dies, gràcies a les bones dades americanes. Pensem que després del descens dels mercats en aquestes sessions prèvies a la publicació de resultats, pot tenir un to positiu.