L'Ibex amb prou feines ha pogut defensar els 10.500 punts davant de l'onada de decepció que estan provocant tant el programa de reformes de Trump com la presumpta normalització de les polítiques dels bancs centrals. L'or ha pujat fins a 1.240,76 dòlars.

El fracàs en el Congrés americà del pla de salut que havia de substituir l'Obamacare ha reafirmat els inversors en els seus dubtes sobre la capacitat executiva i de consens dels republicans per tirar endavant els programes de canvi promesos.

A Europa, l'enquesta ZEW sobre la confiança dels inversors alemanys en el mig termini ha revelat l'empitjorament de la valoració de la situació actual en caure al juliol 1,1 punts, fins a 17,5, davant el mes anterior. A l'Eurozona, on l'euro ha pujat a 1,1550 dòlars, el sentiment de bloqueig és similar. Per a dijous, s'espera un actitud de contenció i prudència per part de Draghi. Si no augmenta la inflació ni als EUA ni a Europa és que les forces deflacionistes són més fortes del previstos? Això es pregunta el mercat.

Els inversors tornen a refugiar-se en el deute. Amb la prima de risc espanyola caient a 97 punts bàsics. El Tresor ha col·locat 2.981 milions d'euros en lletres a 6 i 9 mesos a tipus d'interès més baixos. L'FMI ha millorat la perspectiva del creixement de l'economia espanyola al 3,1% el 2017, si bé el deute de les Administracions Públiques pujava al 99,29% del PIB.

A Wall Street, els beneficis del Bank of America i de Goldman Sachs en el primer trimestre han estat de l'ordre de +22,6% i del +38% respectivament en el primer semestre, però els resultats de la firma de consum Johnson & Johnson han caigut el 2,4%. El Dow Jones retrocedeix a mitja sessió a prop de mig punt, el 0,45% en un ambient carregat en què els inversors pressenten una conjuntura d'estancament.