Els mercats es van mantenir ahir pràcticament plans en espera de les dades americanes. Ahir no vam veure moviments rellevants als mercats europeus, que van marcar un altre dia de transició. El preu del petroli que s'havia apropat en els últims dies a nivells de 50 USD/b va patir ahir una retallada del 3,6%, davant de comentaris de Rússia de no donar suport a noves retallades de producció.

Les rendibilitats dels bons dels països perifèrics van pujar lleugerament, +4,1 pbs al bo espanyol fins a l'1,55%, mentre que el bund alemany va tancar en el 0,47% (-0,5 pbs). Als EUA, es van conèixer les actes de la reunió de juny de la Reserva Federal nord-americana i els mercats borsaris, que inicialment van començar amb pèrdues, van tancar amb signe positiu (tret de DJ, pla , -0,01%). Segons les actes de la FED, corresponents al mes de juny, on es va decidir, de forma gairebé unànime, apujar els tipus en un quart de punt, no es va assolir una decisió tan consensuada entre els membres sobre el moment de la retirada dels estímuls i la reducció del deute del balanç. Mentre uns apunten a finals de l'any, d'altres prefereixen veure la inflació encaminada cap a l'objectiu del 2%, que serà la clau a observar en les pròximes reunions.

En matèria de tipus, l'aprovació del que seria la tercera pujada l'any, dependrà no només de l'evolució de la inflació, sinó també de l'execució de les decisions de la nova Administració americana. I per avui, el BCE agafarà el testimoni i publicarà les actes de la seva última reunió. Així mateix, es donaran a conèixer les comandes a fàbrica a Alemanya i, en els EUA, l'ús del sector privat, aturada setmanal i ISM sector serveis. Destaquem també l'inici de l'ampliació de capital del Banc Santander, que es tancarà el proper 20 de juliol (inclòs). El començament de la temporada de resultats centrarà l'atenció en les properes setmanes.