Draghi impulsa la rendibilitat del deute i amb això als bancs. Les paraules de Draghi ahir, amb un to més optimista del normal, van provocar el que alguns exageradament van anomenar "sell off" del deute públic. La rendibilitat dels bons alemanys a 10 anys va pujar uns 13 pb i va ser acompanyada amb una pujada similar en la resta dels mercats de l'UEM i fins i tot pel deute públic d'altres països.

Però en realitat Draghi només es va limitar a recordar que si tot continua evolucionant positivament la política monetària del BCE continuarà la seva normalització. Va dir que en principi la baixada d'inflació dels últims mesos és temporal i que el risc polític a l'UEM ha disminuït considerablement, la qual cosa facilita aquesta normalització.

Malgrat que en el fons el BCE no va dir res nou, com avui està matisant algun altre membre de l'entitat, aquest moviment va afavorir un rebot del sector financer i una presa de beneficis als sectors considerats "bond proxy", com les utilities.

L'altra cara de la moneda, la va aportar l'FMI, que va retallar l'estimació de creixement per als EUA per a 2017 i 2018 fins al 2,1% des del 2,3% i el 2,5% respectivament. Argumenta la falta de concreció de les propostes de Trump.

A més de les pujades de les empreses financeres, les matèries primeres també van rebotar, però no va ser suficient perquè els índexs tant europeus com americans s'escapessin d'una nova correcció. I això que l'impacte dels atacs informàtics encara no està sent valorat com el gran risc econòmic que pot ser.

De moment continuem veient un mercat lateral en espera dels resultats empresarials.