El BCE compleix el guió en tipus però baixa les estimacions d'inflació, mentre que al Regne Unit pot augmentar la volatilitat. Tal com s'esperava el BCE va eliminar del seu comunicat la referència a la possibilitat de tipus més baixos.

El curiós és a l'escenari macro que va dibuixar, ja que s'apunta al corrent que pensa que la inflació baixarà el 2018. Respecte a l'economia, estima que el PIB de l'UEM creixerà un 1,9%, 1,8% i 1,7% el 2017, el 2018 i el 2019 respectivament.

En cas de complir-se, aquesta previsió és molt positiva perquè suposa que l'economia europea creixerà per sobre del seu potencial durant tres anys, però té l'aspecte negatiu que mostra una tendència descendent, apuntant que estem dalt del cicle.

Pel costat de la inflació, el BCE espera que se situï en l'1,6% el 2017 i només en l'1,3% el 2018. Encara que va reiterar que el seu objectiu és que la inflació subjacent s'aproximi al 2%, va tornar a reiterar que aquest nivell és encara llunyà.

El que vam veure va ser una reacció imperceptible a les borses, que van tancar amb poques variacions, però amb millor comportament dels mercats perifèrics. El mateix es va veure en les rendibilitats del deute, poques variacions, però si un estrenyiment dels diferencials.

Avui el mercat començarà a descomptar els resultats de les eleccions d'UK, on el partit en el govern ha perdut la majoria absoluta. May buscava tenir més suport en el parlament per dur a terme el Brexit, i el resultat ha estat el contrari.

Per això podem veure certa volatilitat, encara que no pensem que el que succeeixi a UK pugui afectar molt els mercats del continent. Esperem un mercat lateral almenys fins a la reunió de la FED de la propera setmana.