Resultats, macro i baixada de la prima política impulsa als actius amb més risc. El resultat de la primera volta en les eleccions presidencials franceses i les posteriors enquestes per a la segona, que se celebra aquest diumenge, han fet que el diferencial de risc del bo francès a 10 anys hagi caigut des de nivells superiors a 75pb a mitjans d'abril als actuals 42.

Però aquest descens no s'ha produït només a França sinó que l'spread espanyol també ha baixat des de gairebé 150 a menys de 120pb. La possible aprovació dels pressupostos públics i les bones dades macro han col·laborat. Ahir a Espanya es va conèixer que el nombre d'aturats va baixar en 129.300 quan l'estimació del mercat era d'una baixada de 78.800.

A la UEM es va conèixer una bona dada de PMI de serveis (56,4 superant el 56,2 esperat) i el compost per al mes d'abril, que va tornar a donar notícies positives en situar-se en 56,8 davant les estimacions de 56,7.

També les vendes minoristes de març de la UEM es van incrementar en un 0,3% (davant el 0,2%), situant-se el creixement anual en el 2,3%. Aquests factors, juntament amb la continuació dels bons resultats, segueixen impulsant les borses que en diversos casos superen màxims com en el cas de l'Ibex que supera els 11.000 punts per primera vegada des de mitjans de 2015.

El deute públic dels països core, s'ha vist pressionat i la rendibilitat el bo alemany ha pujat a gairebé 0,4%. De la sessió d'ahir destacaríem que les pujades a Europa van ser de nou bastantes de superiors als EUA i que el bon comportament va estar basat també en els sectors defensius, a més d'en el financer.

No esperant sorpreses en les eleccions de França d'aquest diumenge i amb els forts resultats, la bona tònica hauria de continuar.