La FED manté el seu discurs prudent intacte. Les borses europees es van mantenir ahir en compàs d'espera, ja que tant el comunicat de la reunió de la FED com les enquestes sobre el debat electoral que es va celebrar ahir a França, es coneixien a tancament de mercat.

Pensem que ambdós esdeveniments es van tancar de forma positiva per al mercat. A França les enquestes posteriors a l'esmentat debat continuen apuntant que Macron podria obtenir més del 60% dels vots davant al voltant del 40% de Le Pen en les eleccions de diumenge. El risc: una alta abstenció, que redueixi el valor de les enquestes.

Per la seva part, la FED va mantenir ahir el tipus d'interès de referència en 0,75%-1%, com esperàvem però el més destacat és que es va referir a l'alentiment en el creixement econòmic dels EUA en el primer trimestre, encara que la va qualificar de temporal.

Cal recordar que la primera estimació del creixement del PIB en el primer trimestre va ser de 0,7%, molt per sota del 2,5%-3% que s'estima al mercat per a l'evolució de l'any. Aquest refredament temporal és una excusa perfecta perquè la FED continuï amb el seu ritme molt lent de normalització de la política monetària.

La decisió de mantenir els tipus es va prendre per unanimitat. Ara per ara el mercat segueix atorgant una possibilitat del 100% que la pròxima pujada sigui en la reunió del 14 de juny, però segons la nostra opinió això dependrà de les dades que es coneguin fins aleshores i els progressos que aconsegueixi Trump en la implementació de la seva política fiscal.

Les rendibilitats del deute americà, s'han mantingut totalment estables després de la reunió. De moment nosaltres també estimem aquesta pujada al juny, però pensem que la probabilitat del 100% és massa alta. Per al mercat la clau continuaran essent els resultats dels pròxims trimestres.