L'Euro Stoxx a un 2,4% de màxims des del 2007. Les borses europees han començat el mes de maig en positiu després de pujar al voltant d'un 3% l'abril, davant l'1,5% del DJ i el S&P500.

De nou els factors que van donar suport a la pujada d'ahir van ser les dades macro i els resultats. Quant als primers ahir es van conèixer les dades definitives del PMI manufacturer d'abril de la UEM.

La dada conjunta de la UEM es va situar en 56,7, i encara que la dada preliminar va ser 56,8, el registre suposa mantenir els alts nivells dels últims mesos demostrant que l'activitat industrial europea manté unes perspectives molt positives.

Per països, Alemanya es manté en 58,2, França en 55,1, Itàlia en 56,2 i Espanya en 54,5, amb el que la fortalesa de la indústria és generalitzada en tota la zona euro.

Pel que respecta a resultats empresarials el suport al mercat és clar, ja que a l'índex ampli de la zona euro (euro stoxx), amb cas la meitat de les empreses que ja han presentat resultats del primer trimestre de 2017, el creixement mitjà del BPA ha estat del 25%, un 10% per sobre de l'esperat. Les vendes creixen un 9%.

Avui pot ser un dia de transició en espera del que pugui dir la FED en la seva reunió d'aquesta nit. No esperem canvis en el tipus d'interès de referència, però atesa l'actual dependència de les dades econòmiques en la política monetària de la FED, el que digui sobre la marxa de l'economia, pot ser una pista important sobre quina serà la velocitat de pujada de tipus.

De moment l'EUR/USD s'ha enfortit de nou fins a 1,09 i els tipus del deute públic europeu s'han recuperat més que els de l'americana en les últimes setmanes.