El desenllaç europeista en la primera volta francesa afavoreix a les borses europees. Per una vegada s'han complert les enquestes polítiques i el resultat preliminar de la primera volta a les eleccions presidencials franceses s'ha saldat de forma semblant a com s'indicava per aquelles.

La victòria del candidat centrista i europeista, Màcron, amb una diferència de gairebé tres punts amb la candidata nacionalista i antieuro, Le Pen que ha quedat la segona, hauria de tranquil·litzar els mercats. I suposa deixar enrere (donant per establert que no hi haurà sorpreses en la segona volta de maig) un dels principals reptes que tenia el mercat a curt termini.

L'últim mes ha estat d'estancament per a les borses europees (-0,11%) i les americanes (DJ, -0,24%), però amb aquest resultat, esperem que es recuperi i fins i tot s'accentuï la tendència vista en el que portem d'any (+4,55% en l'Euro Stoxx i +4% en el DJ).

Una vegada aclarida aquesta incertesa política esperem un repunt de l'euro i un estrenyiment dels diferencials de deute a la UEM. També veiem la notícia positiva per al sector financer europeu, sobretot per als bancs francesos, on recomanem BNP i SG.

Aquesta setmana, a més de la digestió d'aquesta notícia, els drivers per al mercat seran la reunió del BCE dijous, encara que no esperem moviments significatius en la seva política monetària.

També es coneixerà l'IPC d'abril a la UEM. Als EUA, encara que hi ha alguna dada rellevant, com les comandes de béns duradors, el principal repte és la situació pressupostària, amb la falta d'acord per tirar endavant propostes.