Reacció dels actius de més risc. Ahir els mercats van apostar per la continuïtat a França i per la bona marxa de l'economia. Van tornar les tendències vistes en el primer trimestre: una pujada de les borses americanes per sobre de les europees, un millor comportament dels sectors cíclics i un rebot de les rendibilitats del deute, encara que molt tímids.

Les dades macro conegudes ahir, sense ser molt rellevants, van oferir un quadre amb biaix positiu.

En l'UEM, l'índex de confiança dels consumidors d'abril va passar de -5 a -3,6, per sobre del -4,8 esperat, i aquest nivell suposa el més alt des de 2007. En principi és un indici positiu per al creixement del PIB en l'1T en la zona euro.

Tanmateix els preus industrials el març a Alemanya es van mantenir estables mentre que s'esperava una pujada del 0,2%. La taxa anual es col·loca en el 3,1%.

Als EUA les dades d'ocupació setmanal van ser en línia amb l'esperat, però els indicadors avançats van pujar al març en 0,4% mentre que s'esperava 0,2%. Avui es coneixeran les dades de PMI per a molts països, que esperem que siguin continuistes de la bona tendència dels mesos anteriors.

Però avui serà el dia de prendre la decisió d'acabar la setmana amb una posició de risc al 100% o parcialment coberta o en caixa.

Encara que el nostre escenari central és la continuïtat econòmica a França (partint de les enquestes i a la dificultat que un candidat antieuro guanyi la segona volta de les eleccions en aquest país), la nostra recomanació és tenir certa "cobertura", ja que ningú no pot descartar imprevistos (ahir l'atemptat a París va ser de petites dimensions, però podia haver estat més gran).