Comportament mixt a les borses, amb diferències sectorials importants: En general continua la tònica de consolidació lateral als índexs europeus, i les diferències provenen de la composició sectorial. Als EUA el Nasdaq va consolidar un nou màxim històric. Ahir els bancs van ser el sector més a la baixa a Europa, als quals es va unir el farmacèutic.

L'Ibex va ser el mercat més a la baixa per la seva elevada ponderació del sector financer i en concret per la pressió sobre el BBVA per la seva exposició a Mèxic i a Turquia. Des que va guanyar Trump, el comportament de l'acció de BBVA acumula una diferència del -8% davant l'Ibex 35. Les empreses de farmàcia a àmbit global estan reflectint el "soroll" produït pels canvis en l'Obamacare, ja que el Senat ja ha fet el primer pas per a la seva eliminació.

En el costat positiu del mercat hi va tornar a haver les empreses de matèries primeres. De la primera roda de premsa de Trump com a president electe, es poden treure poques conclusions econòmiques, ja que va estar més centrada en els seus problemes amb les agències de seguretat, els mitjans i Rússia que en altres temes.

Amb aquests escassos ingredients no es pot esperar molt pel que fa als mercats, fins i tot que es comencin a publicar els resultats. Ja s'han descomptat una part important de les expectatives i es necessiten fets per seguir endavant.

Ara toca aprofitar els valors que s'han quedat endarrerits. En macro l'únic destacable d'ahir és que la producció industrial d'Espanya va pujar al novembre un 1,8% davant el 0,4% esperat i el 0,1% d'octubre, la qual cosa situa la taxa anual en el 4,6% de creixement, davant el descens del -2,3% del mes anterior. Avui es coneixerà el creixement definitiu del PIB a Alemanya el 2016 i la producció industrial en l'UEM al novembre.