Moviments laterals en borsa i deute en espera de resultats i del canvi de president als EUA: Tal com esperàvem, els principals mercats d'accions van presentar unes variacions limitades, amb un comportament mixt en sectors defensius i cíclics. Utilities i bancs van ser entre els sectors més castigats a Europa, per la qual cosa l'Ibex va estar entre els índexs més penalitzats (dins dels curts moviments esmentats).

En el deute, les rendibilitats també van ser estables, així com l'USD/EUR. Aquest divendres, alguns bancs americans presenten resultats del 2016 i cal veure les seves perspectives abans de continuar pujant. També Trump presenta la seva roda de premsa d'inici del seu mandat i igual com el seu discurs d'acceptació va canviar el sentiment del mercat, avui es podria produir alguna reacció.

Avui a més hi haurà alguna referència més al terreny macro, amb la producció industrial de l'UEM al novembre. Si es pot destacar d'ahir la dada de preus industrials a la Xina, que van pujar un 5,5% al desembre, davant el 4,6% esperat i el d'IPC que el mateix mes es va incrementar un 2,1% (en aquest cas per sota del 2,2% esperat i del 2,3% del mes anterior).

Aquesta recuperació dels preus industrials va impulsar les empreses de matèries primeres i industrials a les borses.