Bones dades macro, tant internacionals com nacionals, per a l'inici de l'exercici: Amb alguns mercats encara tancats des de l'any passat com l'americà, l'anglès o el japonès, l'activitat de les borses el primer dia d'any va ser limitada, però amb un saldo positiu.

En l'UEM els mercats van continuar beneficiant-se de la rotació de carteres i de les bones dades d'activitat industrial. Es va conèixer el PMI de desembre de diversos països europeus i en tots es pot considerar positiu.

A Espanya es va situar en 55,3 davant el 54,6 esperat, a Itàlia 53,2 (52,3 esperat), a Alemanya en 55,6 (55,5) i a França en 53,5 (53,5). En conjunt el PMI manufacturer de l'UEM es va col·locar el desembre en 54,9, en línia de l'esperat però que suposa el nivell més elevat des de la primavera del 2013.

Aquest matí s'ha conegut també la dada de PMI manufacturer de la Xina, que ha assolit el desembre 51,9 superant el 50,9 de l'estimació que era igual a la dada del mes anterior. A més és la dada més elevada des del 2011. A més a Espanya es va publicar que la pujada del preu de l'habitatge nou a Espanya va ser del 3,3% de mitjana, segons la Societat de Taxació, la qual cosa suposa l'increment més gran des del 2007, i a més és un augment generalitzat a les principals ciutats.

També la venda d'automòbils al mercat domèstic va augmentar un 11% el 2016, el creixement més gran des del 2008. Amb la tornada d'alguns mercats, per avui esperem un augment del volum i una continuació de la tendència positiva.