Lleugera presa de beneficis a les borses europees per la falta de notícies i els bancs italians: Ahir vam veure una lògica presa de beneficis en els moviments que hem vist en les últimes setmanes. D'una banda les borses europees van descendir lleugerament, sobretot pel sector financer, i per un altre les rendibilitats del deute també es van reduir entorn de 5pb.

El bo espanyol se situa en 1,35% amb un diferencial de 110pb. Més enllà dels lògics dubtes sobre els ajuts als bancs italians, pensem que el moviment de consolidació és normal després de diverses sessions de pujades consecutives. A nivell macro l'única notícia rellevant va ser l'evolució de l'indicador IFO de desembre però no va aportar volatilitat en situar-se en línia amb l'esperat en el seu apartat d'expectatives (105,6 front) i només una mica millor quant a la situació actual (116,6 davant 115,9 esperat).

Si és destacable l'avanç de l'EURUSD cap a la paritat, ja que ahir va tancar per sota de l'1,04 per primera vegada des del 2002. El petroli també es mostra tranquil entre 50 i 55 USD/b malgrat l'última volatilitat, després de les reunions dels productors. Per avui esperem cert rebot i no pensem que l'atemptat de Berlin tingui un impacte rellevant al mercat més enllà dels sectors directament afectats.