L'Ibex ha iniciat amb poc pes una jornada potent i ha baixat un 0,27%, la mateixa opció que ha pres l'Eutostoxx en deixar-se un 0,29%. Avui serà la Reserva Federal el centre d'atenció global en decidir els tipus d'interès amb què rep l'era Trump.

Les borses asiàtiques també han adoptat una posició de col·locar-se de costat, amb el Nikkei avançant un 0,02% després de conèixer que el seu índex producció industrial es manté en creixement estable. El iuan s'ha depreciat lleugerament amb el dòlar en tancar un canvi de 6,9028 unitats davant de la divisa americana.

A l'eurozona tindrem la producció industrial d'octubre i l'euro puja a 1,0647 dòlars, dins dels rangs habituals últimament. La prima de risc espanyola s'ha situat en 110 punts bàsics.

En l'Ibex, Inditex ha tornat a sorprendre positivament a les expectatives en aconseguir uns beneficis de 2.205 milions d'euros fins a l'octubre, el 9,7% més. Per la seva part, Criteria ven un 1,7% de Caixabank per 315 milions d'euros. L'Ibex està temptat ara per assolir els 10.000 punts.

A Wall Street passa un altre tant, amb el Dow Jones a menys de 100 punts d'arribar a la quota dels 20.000, nivell on alguns col·loquen la posició de perill, bombolla.

La Reserva Federal, que es reuneix avui, tindrà en compte també el moment borsari i s'espera que pugi 0,25 punts els tipus d'interès, ara situats en una forquilla d'entre el 0,25% i el 0,50%. Després de la decisió que adopti, la seva presidenta, Janet Yellen, donarà compte de la visió del banc central de la conjuntura actual.

Google ha elegit aquest dia per informar que independitzarà la unitat que desenvolupa el seu automòbil autònom i es dirà Wayno. Avui els líders de Silicon Valley mantindran una reunió amb Trump. Promet no ser una sessió banal.